Αμίλητη η Apple, αφήνει ένα βίντεο 5΄΄ να παγώνει iPhone και iPad

H Apple δεν έχει εξηγήσει πώς ένα φαινομενικά αθώο βίντεο .mp4 που αναπαράγεται στον browser Safari «παγώνει» όλες τις συσκευές της, ανεξαρτήτως έκδοσης iOS, ενώ το βίντεο συνεχίζει να διαχέεται ως φάρσα από iPhone σε iPhone.

Το πρόβλημα της σταδιακά αυξανόμενης καθυστέρησης στην ανταπόκριση του τηλεφώνου (ή iPad ή iPod) μετά την προβολή του επίμαχου βίντεο επιλύεται σχετικά εύκολα -με reset.

Ξέρετε πώς… να κάνετε reset μετά το crash;

  • Κρατήστε πατημένο το Home και το πλήκτρο ενεργοποίησης του τηλεφώνου
  • Στο iPhone 7, κρατήστε πατημένο το power με το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου.

Άγνωστο όμως παραμένει εάν μεσολάβησε κάτι ύποπτο- κάποια υποκλοπή δεδομένων πριν οι χρήστες επιχειρήσουν την επανεκκίνηση της συσκευής τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά εξειδικευμένα μέσα ενημέρωσης, το βίντεο είναι εξαιρετικά σύντομο -5 δευτερόλεπτα- και δείχνει κάποιον να κάνει ένα «μαγικό» κόλπο με τραπουλόχαρτο πάνω από ένα στρωμένο κρεβάτι δωματίου ξενοδοχείου, ενώ στην οθόνη εμφανίζεται η λέξη “HONEY”. Το βίντεο φιλοξενείται στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της Ρωσίας VK.com και διαδίδεται από Apple σε Apple με την αποστολή μιας παραπομπής στο βίντεο αυτό μέσω μηνύματος.

Οι πρώτες εξηγήσεις των ειδικών αφορούν στην υπερχείλιση της μνήμης του συστήματος, εντούτοις άγνωστο παραμένει τι την προκαλεί κατά την αναπαραγωγή του βίντεο.

Το πρόβλημα έγινε γνωστό από το EverythingApplePro:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρακάτω επίμαχο βίντεο κρασάρει οποιοδήποτε iPhone» και iPad. Αν θέλετε να το ανοίξετε αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη!

https://vk.com/doc106491973_439166823

 


Ενημέρωση: Το γνήσιο βίντεο έχει γίνει πλέον ιδιωτικής προβολής (μη δημόσιο). Παραθέτουμε ένα αντίγραφό του στο youtube το οποίο δεν γνωρίζουμε αν έχει κάποια επίπτωση: