HuffPost Greece: Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια, η γη δεν ήταν όπως την ξέρουμε σήμερα. Όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες. Έτσι, ο κόσμος έμοιαζε κάπως έτσι:

Η διάσπαση έγινε πριν από περίπου 175 εκατομμύρια χρόνια λαμβάνοντας εν τέλει τη μορφή που έχει σήμερα.
 

 

Ένας καλλιτέχνης, ο Massimo Pietrobon δημιούργησε έναν χάρτη, που δείχνει πως θα ήταν τα σημερινά κράτη σε αυτή την ήπειρο (δείτε τον χάρτη σε μεγέθυνση κάνοντας κλικ πάνω του)
 
 
Στον συγκεκριμένο χάρτη η Μεγάλη Βρετανία δεν ήταν νησί, συνόρευε με την Γαλλία, την Νορβηγία και την Ιρλανδία, ενώ οι ΗΠΑ έχουν γύρω τους το Μαρόκο, την Μαυριτανία, την Σενεγάλη και την Κούβα. Ο Καναδάς συνορεύει με την Δανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο, καθώς επίσης γειτονική χώρα της Ισπανίας είναι η Αλγερία. Η χώρα μας συνορεύει με την Λιβύη και την Τουρκία, ενώ η Ιταλία συνορεύει με την Τυνησία.
 
 
Πηγή: Independent

Πηγή: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

SpirosΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ & ΒΙΟΛΟΓΙΑ
HuffPost Greece: Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια, η γη δεν ήταν όπως την ξέρουμε σήμερα. Όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες. Έτσι, ο κόσμος έμοιαζε κάπως έτσι:Η διάσπαση έγινε πριν από περίπου 175 εκατομμύρια χρόνια λαμβάνοντας εν τέλει τη μορφή που έχει σήμερα.  Ένας καλλιτέχνης, ο...